Six Feet Under

Om du älskar kultförklarade TV-serier får du bara inte missa Six feet under. Den handlar om en dysfunktionell familj i Kalifornien, USA, som driver en liten begravningsbyrå tillsammans. Begravningsbyrån har pappan i familjen byggt upp, men efter hans bortgång är det hans två söner samt hans änka som måste ta hand om den. Detta samtidigt som de själva sörjer pappan som gick bort genom en olycka. Första säsongen av den här serien släpptes 2001 och den blev genast populär. Det finns fem säsonger ute varav den senaste spelades in år 2005 och man brukar kunna se säsongerna på många av de populära streamingsajterna.

En serie som har vunnit priser

Anledningen till att den här serien blev så populär är på grund av att den har en unik, svart humor som verkligen passar med temat begravningsbyrå. Även skådespelarnas insats gör detta till en serie utöver det vanliga, för alla är väldigt samspelta med varandra och det hela känns naturligt utan att bli överdrivet. I huvudrollerna som består av familjemedlemmarna Fischer ser vi Peter Krause och Michael C. Hall som spelar bröderna Nater respektive David, Frances Conroy som spelar modern Ruth och Lauren Ambrose som har rollen som systern Claire. Six feet under har vunnit en hel del priser, varav hela tre Golden Globe och tre Emmy Awards är några av dem. Detta är mycket prestigefyllt, för trots att färre såg Emmygalan 2017 än någonsin tidigare räknas ändå detta pris till en av de absoluta jättarna inom filmbranschen.

Skapad av Alan Ball

Six feet under skapades av Alan Ball och det sägs att han var inspirerad av sin egen systers död när han skrev den. Det kan ha varit så att han själv fick besöka en begravningsbyrå under den perioden, eller kanske han besökte en amerikansk version av begravningsbyråguide.se och blev inspirerad genom detta. Utöver Six feet under har Alan Ball skapat andra TV-serier och filmer som har blivit otroligt populära. True Blood och American Beauty är två av hans mest berömda verk. Gillar du originella TV-serier som har många säsonger, svart humor och som man gärna kan sträcktitta på är Six feet under ett måste. Det här är en av de serier som egentligen inte har något motstycke när det kommer till TV-historia och när man sätter på första avsnittet är det lätt att förstå varför detta blev en kultförklarad serie.

Post Navigation