Se på film via dator

Idag finns det flera sätt att titta på film, det går att se på bio, dvd, bluray, streamingtjänster och mer. Men hur fungerar det egentligen? Finns det något speciellt du måste tänka på för att titta på film på olika enheter?

Om du har en bärbar dator och en internetuppkoppling kan du snabbt och lätt titta på dina favoritfilmer och serier var du än är. Det du måste tänka på är vilken streamingtjänst du vill använda. Det finns flera tjänster att välja mellan, det kostar sedan en liten summa varje månad och du kan titta hur mycket du vill. Skulle du inte ha internet där du befinner dig, men en dator, finns det ändå möjlighet att titta på film.

Kort om filmstreamingtjänster

Det finns en rad med olika streamingtjänster, några av de mest populära i Sverige är Netflix, HBO Nordic, Disney+ och Viaplay. För att få tillgång till innehållet går du in på tjänstens hemsida, sedan finns det ofta instruktioner om hur du skapar ett konto och vad det kommer kosta dig. Du fyller då in din information och sedan kan du börja titta på vad du vill. Vilken tjänst som är bäst beror lite på vilken typ av innehåll du vill se. Disney fokuserar, som du kanske förstår, på innehåll för yngre personer. Men det finns många vuxna som även gillar de filmer som erbjuds. Vissa av tjänsterna har dessutom originalt innehåll, sådant du inte kan hitta någon annanstans.

Film på dator utan internetuppkoppling

Om du inte har tillgång till en internetuppkoppling kan du självklart inte titta på filmer online. Men om du har filmer på dvd är det möjligt. Eftersom de allra flesta bärbara datorer har en dvd-läsare kan du placera dvd:n i denna och spela upp filmen direkt i datorn. Skulle din dator inte kunna läsa den typen av skiva kan du köpa en extern dvd-spelare/-läsare.

Du kan alltså titta på film även om du saknar internet, så länge du har några fysiska filmer i närheten.

Med hjälp av datorn kan du dessutom spela upp filmer på tv:n. Du behöver endast en kabel som kopplar ihop enheterna. Det finns olika typer av kablar, de vanligaste är dock HDMI, VGA eller DVI. När du kopplat ihop enheterna kommer innehållet på datorn att visas upp på tv:n.

Post Navigation