Merch och leksaker i filmers spår

Som en del av pengamaskinen blir världen ofta överöst av olika typer av merch och leksaker när filmer blir populära. Allt möjligt som vi inte visste att vi behövde finns att köpa i form av muggar, gosedjur, dockor, leksaker, kläder, partyprylar, samlarobjekt och mycket mer.

Även spel får sin merch

För många barn, men även en hel del passionerade vuxna fans, blir merchen ett sätt att förlänga känslorna från filmen. Disneyfilmer har varit älskade under alla år och en av de senaste favoriterna är Frost, som blev omåttligt populär bland många unga. Än idag vill barn gärna klä ut sig till Elsa på både barnkalas och maskeraden på förskolan, och filmerna från Disney lär fortsätta ligga i topp bland älskade barnfilmer. Men det är inte bara filmer som får sin merch – även populära spel kan få sin beskärda del, där Minecraft är ett exempel. Du kan hitta olika typer av Minecraft ryggsäckar, gosedjur, halsband, armband, tröjor och mycket mer från spelet, som även faktiskt håller på att bli film. Då kan vi säkert se fram emot ett uppsving i populariteten och få ta del av ännu mer merch.

Perfekta presenter och samlarobjekt

Att även spel får merch kan ses som en del av en naturlig utveckling där bolagen ser ännu en chans att få in mer pengar, men som givetvis också gör användare – unga som gamla – glada och intresserade. En win-win-situation helt enkelt. Som föräldrar blir merch perfekta födelsedagspresenter och julklappar, vilket kan göra det lite lättare att ta sig igenom barnens önskelistor. Satsar du på att skaffa till exempel affischer till barnrummet är de också lätta att byta ut i takt med att barnen byter intressen. Har du riktig tur kan dessutom ovanlig merch eller samlarobjekt bli värdefulla längre fram, så släng inte bort de där speciella grejerna du skaffar. Kanske är det just de som kan säljas för stora summor framöver.

Post Navigation