Filmer om begravningar

Begravningar är bland de mest laddade tillställningarna vi människor kan befinna oss på. De kan präglas av olika delar sorg, uppgivenhet och förtvivlan över saker som borde ha sagts men som aldrig blev av. Det är inte så överraskande då att begravningar är en stapelvara i filmernas värld, oavsett om det handlar om draman, komedier, thrillers eller någon annan typ av film. För det mesta kan en begravning vara en del av en film och det är sällan det är mer än så. Det finns dock några verk från filmhistorien som helt och hållet kretsar kring begravningar och det är några av dem vi ska titta på i det här inlägget. Vi kommer dock inte lista Fyra bröllop och en begravning, den kanske mest kända begravningsfilmen någonsin, den är tillräckligt omskriven och välkänd ändå.

I verkligheten kan en begravning representera bland de mest utmanande och svåra händelserna vi kan ta del av. Sorgen efter en närståendes bortgång kan minst sagt vara lamslående och det kan vara svårt att veta vad man ska ta sig till. I de lägena ska du inte tveka att söka upp hjälp. En rådgivning är kostnadsfri hos begravningsbyrån lavendla.se, om du behöver det: ta en konsultation och se om det inte går att reda ut några lösa trådar. Lavendla kan hjälpa till med allt från juridik till det praktiska runt själva begravningen. Låt oss titta på några filmer om begravningar.

Taking Chance (2009)

Taking Chance är en rörande berättelse om en överste i marinkåren, spelad av Kevin Bacon, som åtar sig uppdraget att transportera kvarlevorna av en korpral som dödades under en offensiv i Irak. Filmen fungerar i någon mån som en slags exposé över upplevelsen av olika intryck som en krigsveteran drabbas av när hon eller han återvänder hem. Exempelvis finns en scen där Bacons karaktär tvingas utstå de plågor som det innebär att passera en säkerhetskontroll på en flygplats. Ett inte alldeles lätt uppdrag oavsett hur goda avsikter han än har.

Ee.Ma.Yau. (2018)

En indisk satirfilm som till stor del utspelar sig på en begravning. Filmen utspelar sig i en liten fiskeby och tar avstamp i att en äldre katolsk man avlider. Innan han dör hinner dock sonen lova honom att han ska få den mest glamorösa begravningen någonsin. Det här visar sig förstås vara lättare sagt än gjort när andra familjer i byn blandar sig i.

Death at a Funeral (2007 & 2010)

Death at a Funeral existerar i två olika varianter. Ett brittiskt original från 2007 och en Hollywood-remake från år 2010, finsmakarna föredrar såklart originalet. Det mest kända namnet i ensemblen som spelar i originalet torde nu vara Peter Dinklage, mest känd för sin roll som Tyrion i Game of Thrones.

Post Navigation