De populäraste barnfilmerna

Film är en fantastisk underhållningsform som passar stora som små. Barn älskar att titta på film och leva sig in i de olika filmvärldarna som presenteras för dem. Att låta barnen titta på film är även ett utmärkt sätt för dem att hålla sig lugna och roade. Detta är särskilt uppskattat av småbarnsföräldrar under resor och restaurangbesök. Inför resan kan det därför vara bra att ladda upp med ett gäng riktigt bra barnfilmer för att kunna underhålla barnen i flera timmar. Här kan du läsa mer om några av de populäraste barnfilmerna.

Babblarna

Babblarna är många småbarnsföräldrars räddning. Framför allt har dessa omåttligt populära figurer spridit mycket glädje och kunskap till små barn. De färgglada Babblarna hjälper barn i deras tidiga språkutveckling och rekommenderas för barn i åldern 0-5 år. Med andra ord tränas barnet i hur det svenska språket låter, vilket är både roligt och lärorikt. Det har även visat sig vara en otrolig succé. På videonätverket YouTube har Babblarna långt över 100 miljoner visningar med flera videoklipp. Dessa härliga rymdfigurer kan underhålla barn i flera timmar, vilket gör att många föräldrar låter barnen titta på Babblarna under bilresan eller på restaurangen. Eftersom de kan strömmas direkt från YouTube kan barnet titta på filmerna direkt i mobilen. Det kan dock vara en god idé att ge barnet en mobiltelefon som inte är så känslig. Om du inte har en gammal telefon hemma så köp en begagnad iPhone för att ge till barnet. Då behöver du inte oroa dig för att din egen dyra telefon skadas genom vätska eller att den blir kastad i golvet.

Disneyfilmer

Disneyfilmer har trollbundit barn i flera generationer. Det finns otroligt många filmer att välja på vilket gör att det finns något för barn i alla åldrar. Lejonkungen, Askungen, Nalle Puh, Pocahontas, Musse Pigg och många fler tar med barnen till en förtrollande värld.

Astrid Lindgren

Astrid Lindgren är Sveriges mest populära barnboksförfattare. Många av hennes böcker har filmatiserats och även gjorts som tecknad film. Klassiker som Pippi Långstrump, Bröderna Lejonhjärta, Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn är några av filmerna som blivit otroligt populära hos barn. De flesta av filmerna passar barn i åldern 3-12 år, men vissa av dem kan vara lite otäcka för de minsta barnen.

Post Navigation