Är filmer bäst hemma?

Vad har bio att erbjuda som inte en filmkväll hemma kan? Idag har nämligen tekniken utvecklats så pass mycket att det finns TV-apparater som har 3D-funktion, även om det numera har floppat efter att har försökt glida på vågen av det intresse som kom i och med Avatar-filmerna. Nej, 3D är helt enkelt bäst på bio men där slutar nog likheterna. Många föredrar att se en film hemma eftersom man behöver inte bli störd av andra personer, man han har alltid den bästa platsen och kan pausa om man behöver gå på toa.

Svensk film Oscarsnominerad

Nu har en svensk film chans att vinna en Oscar för bästa utländska film. En man som heter Ove kan vinna två Oscars varav den andra är inom “bästa smink”. Den kvinnliga huvudrollsinnehavaren var ett tag hindrad från att komma till filmgalan på grund av inreseförbuden han införde för personer med bland annat iranskt medborgarskap. Den togs senare bort men allt detta gjorde att huvudrollsinnehavaren sjukskrev sig på grund av den omtumlande händelsen. Hon kommer dock att åka till USA nu som planerat. Vi får se om hon har chans att få stå på scenen och ta emot pris tillsammans med de andra från filmen.

Svenskar och Oscarsgalan

Tack och lov så finns internet som gör att man kan streama Oscarsgalan. Sätt dig i En skön soffa framför din tv och se den stjärnspäckade galan i och skåla till de vinster du hejade på. Förra året vann en svensk, nämligen Alicia Vikander som fick ta emot ett pris för bästa kvinnliga biroll. Hon var verkligen värd det priset efter att ha sett hennes prestation i The Danish Girl. Vill du se mer av hennes skådespeleri ska du fort som attan se “Ex Machina” som är en thriller du inte har sett tidigare. Tills dess håller vi tummarna för två svenska Oscarsstatyetter i år!

Post Navigation